وهاب پیرانی مدیرکل دامپزشکی استان ایلام با اعلام این خبر گفت:  سال گذشته بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه طیور تحت نظارت دامپزشکی استان در کشتارگاههای استان کشتار شده و  حدود ۸۹ هزار قطعه طیور غیر قابل مصرف در این نظارت‌ها ، ضبطو معدوم  شده است. وی افزود: در کشتارگاه‌های دام هم بر […]

وهاب پیرانی مدیرکل دامپزشکی استان ایلام با اعلام این خبر گفت:  سال گذشته بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه طیور تحت نظارت دامپزشکی استان در کشتارگاههای استان کشتار شده و  حدود ۸۹ هزار قطعه طیور غیر قابل مصرف در این نظارت‌ها ، ضبطو معدوم  شده است.

وی افزود: در کشتارگاه‌های دام هم بر کشتار ۲۸ هزار راس دام سبک و سنگین در ۱۱ کشتارگاه تحت نظارت شامل ۱ کشتارگاه صنعتی و ۱۰ کشتارگاه سنتی نظارت بهداشتی دامپزشکی اعمال  گردیده است.

مدیرکل دامپزشکی استان ادامه داد: در این نظارت‌ها بیش از ۳ تن انواع فراورده‌های گوشتی آلوده در سطح استان ضبط و معدوم شد.

وی با تاکید بر اینکه  کشتار غیرمجاز دام در استان متاسفانه و به اشتباه  به عنوان یک فرهنگ جا افتاده است که واقعا خطری برای سلامت آحاد جامعه است، تصریح کرد: برابر اعلام سازمان بهداشت جهانی  بیش از ۱۶۰۰ عامل بیماری‌زا داریم که ۸۳۰ عامل از دام به انسان سرایت می‌کند، حدود ۹۰ درصد آلودگی های انگلی از  دام به انسان سرایت می‌کند.

پیرانی اظهار کرد: حدود ۶۰ درصد از بیماری‌های نوپدید از جمله سارس، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و کرونا و تب کریمه و کنگواز طریق دام منتقل می‌شوند.

وی با بیان اینکه در زمینه مقابله با کشتار غیرمجاز در برخی از شهرستان‌ها به نتیجه دلخواه خود نرسیده‌ایم، تصریح کرد: مثلا در شباب موفق بوده‌ایم اما در حاشیه شهر ایلام وضعیت متفاوت است، در اردیبهشت با حمایت  قاطع استاندارمحترم ومجموعه استانداری و فرمانداری ایلام   و دادستان محترم  و نیروی انتظامی و  مرکز بهداشت طرحی برای ساماندهی کشتار غیرمجاز و هدایت کشتارها به کشتارگاه انجام شد و هم کار ترویجی و هم برخورد قضایی شد و کشتار هم تا حدودی ساماندهی شد اما متاسفانه کشتارگاه به دلایلی یک هفته تعطیل و کار ما ابتر ماند.

پیرانی گفت: وقتی کشتارگاه تعطیل می‌شود ما به نقطه صفر برمی‌گردیم که امیدواریم با پای کار آمدن کشتارگاه و حمایت دستگاههای ذیربط  این معضل بهداشتی  به طور   اساسی  و ریشه ای رفع شود.