راسان خبر/مدیر کل منابع طبیعی وآبخیزداری ایلام گفت: آتش زدن پس مانده محصولات کشاورزی نه تنها آفتی برای طبیعت است بلکه سبب وقوع آتش سوزی های گسترده می شود.
به گزارش راسان خبر از ایلام؛ ابراهیم پیرزادیان اظهار داشت: سوزاندن «پسچر» مزارع یکی از چالشهای عمده ما محسوب میشود و علی رغم تذکرات بسیار به کشاورزان هنوز شاهد آن هستیم که با بی توجهی به خسارت های این کار، اتفاقات ناخوشایندی را رقم میزنند و باعث بروز خسارتها میشوند، این درحالیست که کشاورزان میتوانند با شخم زدن، زمین خود را برای کشت دوم آماده کنند.
وی افزود: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به تعامل با شهرداریها، جوامع محلی، دهیاریها و تشکلهای مردم نهاد به منظور کاهش آتش سوزی تاکید دارد.
مدیرکل منابع طبیعی ایلام گفت: مقابله با آتش سوزی قطعا همیاری و همکاری مردم را میطلبد و لازم است در این زمینه فرهنگسازی از سوی رسانهها انجام شود.
پیرزادیان ادامه داد: .حتی اگر در کنار هر درخت یک فرد را برای مراقبت و حراست از آن بگذاریم ولی فرهنگ حفاظت و حراست از طبیعت در کشور نهادینه نشده باشد راه به جایی نمیبریم و به توفیقی دست نمییابیم بنابراین لازم است در زمینه نیاز بشر به طبیعت آگاهیرسانی و اطلاعرسانی شود تا خسارت کمتری به طبیعت و منابع طبیعی وارد شود.
وی اضافه کرد: آتش زدن پس چر محصولات در اراضی کشاورزی براساس ماده ۲۰ ‘قانون هوای پاک’ خلاف قانون است و مرتکبین به جزای نقدی و حبس محکوم خواهند شد.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان ایلام گفت: همچنین طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۲ و ۲۲ قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا و ماده ۴۵ قانون حفاظت از جنگلها و مراتع مبنی بر آتش زدن نباتات درمزارع باغات یامجاورجنگل جرم محسوب میشود.
وی خاطر نشان کرد: کشاورزان استان ادوات مکانیزه از قبیل تراکتور، گاوآهن و سمپاش خود را برای کنترل آتش سوزی احتمالی به صورت آماده باش در دسترس داشته باشند.
پیرزادیان یاداورشد: هر ساله به علت آتش زدن بقایای کشاورزی و در برخی موارد انتقال آن به زمینها و جنگلهای اطراف، خسارتهای جبران ناپذیری به محیط زیست و کشاورزی مناطق وارد میشود.
وی در ادامه مهمترین دلایل سوزاندن عمدی پس چر مزارع توسط کشاورزان را، آماده سازی سریع مزرعه برای کشت بعدی و یا نابودی آفات خصوصا حشرات جوانه خوار در فصل بهار عنوان کرد و افزود: در حالی که آتش، نه تنها موجب کاهش حاصلخیزی خاک، افزایش فرسایش آبی و بادی، نابودی میکروارگانیسم های بسیار مفید و آلودگی های هوا می شود؛ بلکه با برهنه شدن سطح خاک، کاهش نفوذ آب باران، ایجاد روان آب های سطحی، افزایش تبخیر و نیاز به آبیاری بیشترر می شود. همچنین این بقایا، نه تنها منابع غذایی مفیدی برای کشت بعدی محصول است بلکه می توان در صنایع مختلف از جمله صنعت چوب و کاغذ، صنعت پرورش گل و گیاه (قارچ)، صنعت تولید انرژی و خود صنعت کشاورزی استفاده گردند.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری ایلام در پایان گفت: آموزش جامعه ی کشاورزان، توسعه صنایع تبدیلی در روستاها، پژوهش های کاربرد پذیر کردن بقایای کشاورزی و تقویت مشوق های دولتی از مهمترین اقدامات لازم در این زمینه می باشد.
کد خبر/۸۳۱۵۰
- نویسنده : سمیه آذرمهر
Friday, 20 September , 2024