ایلام، راسان خبر_ فرمانده يگان حفاظت اداره کل ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري استان از انهدام و دستگيري باند حفاران غيرمجاز در منطقه باستاني “انارک” ايلام خبر داد.
به گزارش روز سه شنبه پایگاه خبری راسان خبر به نقل از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ”علي احمدبيگي”در گفت و گو با خبرنگار پايگاه خبري پليس، با اعلام اين خبر گفت: تعداد ۴ نفر از حفاران غيرمجاز که در منطقه تاريخي انارک با استفاده از تاريکي شب در حال حفاري براي کشف اشياء عتيقه بودند با همکاري و حضور ميداني مسئول اداره کل حراست توسط مأموران يگان حفاظت دستگير شدند.
وي افزود: متهمان دستگير شده به همراه ادوات حفاري و خودروي مربوطه، جهت سير مراحل قانوني تحويل محاکم قضايي شدند.
فرمانده يگان حفاظت اداره کل ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري استان ايلام ضمن قدرداني از همکاري خوب مردم، يادآور شد:برابر ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامي ،هرگونه حفاري و کاوش به قصد بدست آوردن اموال تاريخي و فرهنگي ممنوع است و مرتکب به حبس از ۶ ماه تا ۳ سال محکوم و اشياء مشکوفه به نفع سازمان ميراث فرهنگي و آلات و ادوات حفاري نيز به نفع دولت مصادره مي شود.
وي افزود:چنانچه حفاري در اماکن و محوطه هاي تاريخي ،فهرست آثارملي ،بقاع متبرکه و اماکن مسکوني صورت گيرد علاوه بر ضبط اشياء مشکوفه و آلات و ادوات حفاري، مرتکب به حداکثر مجازات مقرر محکوم خواهد شد.
سرهنگ احمدبيگي در پايان با بيان اينکه آثار باستاني هويت و فرهنگ يک جامعه را تشکيل مي دهدتصريح کرد: حفظ اين آثار يک ضرورت است و بايد نسل به نسل به آيندگان منتقل شود .
Wednesday, 2 July , 2025