به گزارش خبرنگار سایت خبری راسان خبر؛ مرتضی شهبازی نیا، رییس اتحادیه سراسری کانون وکلای ایران شامگاه پنج شنبه۹ اسفند در جمع اعضای کانون وکلای استان ایلام اظهار داشت:  استقلال نهاد کانون وکلا به عنوان یکی از خواسته های مهم وکلا در جامعه است که ساختار حکومت قانون بر اصل تفکیک قوا، دموکراسی و اراده […]

به گزارش خبرنگار سایت خبری راسان خبر؛ مرتضی شهبازی نیا، رییس اتحادیه سراسری کانون وکلای ایران شامگاه پنج شنبه۹ اسفند در جمع اعضای کانون وکلای استان ایلام اظهار داشت:  استقلال نهاد کانون وکلا به عنوان یکی از خواسته های مهم وکلا در جامعه است که ساختار حکومت قانون بر اصل تفکیک قوا، دموکراسی و اراده مردم تشکیل می شود.
وی افزود: کانون وکلای استان ایلام آخرین کانون تشکیل شده است که با وجود همه سختی ها همچنان  پابرجا است.
رییس اتحادیه سراسری کانون وکلای ایران گفت: مجرم به عنوان انسان دارایحق  شهروندی است چه بسا اگر محکوم به اعدام باشد، بنابراین نمی توان گفت وکیلی که وکالت مجرم را قبول کرده با وی هم عقیده است.
وی تاکید کرد: همه شهروندان حق داشتن وکیل در دادگاه ها را دارند، علاوه بر این هیچکس نباید به دلیل عدم توانایی مالی از حق داشتن وکیل محروم شود.
مرتضی شهبازی نیا خاطرنشان کرد: ایران تنها کشوری است که کانون وکلا بدون حمایت از دولت وکالت معاضدتی در اختیار ارباب رجوع قرار داده که این کانون در راستای حمایت از وکلا با رایزنی های انجام شده توانسته است  ۹ میلیارد تومان جذب اعتبار کند.
وی یاداور: در کانون وکلای دادگستری سراسر کشور بیش از ۵۰ هزار وکیل عضویت و فعالیت می کنند.
معاون اجتماعی و  پیشگیری از وقوع  جرم دادگستری استان ایلام در ادامه  این آیین گفت: جامعه پیشرفته جامعه ای است که شهروندان در آن احساس امنیت داشته باشند و این امر مهم از خود امنیت مهم تر است.
وی با بیان اینکه  وکالت یک نماد مدنی و شرعی است افزود: در جامعه که که وکلای آن با سواد و سخن ورز بوده  دستگاه قضا قدرتمند تر و نفوذ ناپذیر می باشد و آن جامعه سالم و پویا و مقتدر است.
عبدالوهاب بخشنده بیان داشت: از جهت دیگر حق انتخاب آزادانه وکیل از جمله حقوق شهروندی است یعنی هر شخصی بتواند وکیل خود را آزادانه  انتخاب نماید و این حق در اصل ۳۵ قانون اساسی پیش بینی و مورد حمایت قانونی قرار گرفته است و وکیل را هم شأن قاضی دانسته است.
رییس کانون وکلای استان ایلام نیز در این آیین گفت: وکلای دادگستری با همه سختی‌ها، مرارت ها، آسیب ها و سنگ اندازی ها در مسیر وکالت همچنان پرچم دفاع از حقوق ستمدیدگان را بر دوش دارند و با صلابت و استحکام به سوی اهداف حرفه مقدس خود به پیش می روند.
وی افزود: کانون وکلا نهادی مستقل است که دارای ردیف بودجه دولتی نبوده لذا باید این کانون حفظ و تقویت شود.
آیت پیرزادی تصریح کرد: کانون وکلا یکی از آرمان مهم دستگاه قضایا و در نظام دادرسی امروز جهان ، وکیل دادگستری تنها نماینده موکلش در دستگاه قضایی نیست بلکه حضور وکیل به نوعی جز لاینفک نظام قضایی امروز جهان و از لوازم تحقق دادرسی عادلانه و اجرایی حقوق بشر به حساب می آید.
وی تاکید کرد: استقلال دستگاه قضایی به تنهایی و بدون استقلال وکلای دادگستری و حفظ حرمت و جایگاه اجتماعی او نمی تواند قوه قضاییه را کاملا تامین و تضمین نماید و اجرای عدالت جز از طریق آزادی دفاع و استقلال وکلا و حفظ شأن آنان میسر نخواهد شد.
رییس کانون وکلای استان با بیان اینکه استقلال وکلا، استقلال قوه قضائیه را تقویت خواهد کرد ادامه داد: با الهام از این عقیده در اصول ۱۰ و ۱۱ اعلامیه جهانی حقوق بشر که در مقدمه منشور ملل متحد مورد تایید واقع شده است استقلال قوه قضاییه بدون استقلال وکلا بی حاصل دانسته شده است.
در پایان این آیین تعدادی از کارآموزان وکالت استان ایلام تجلیل شدند.
لازم به ذکر است، ۳۴۰ وکیل عضو کانون وکلای استان ایلام هستند.