معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: وزارت جهاد کشاورزی بیش از ۹۰ درصد سهم خود از ۳۰ هزار هکتار طرح سامانه گرمسیری در استانهای کرمانشاه و ایلام را انجام داده است.
به گزارش خبرنگار راسان خبر از ایلام؛ علیمراد اکبری روز در دیدار با استاندار ایلام اظهار داشت: از ۳۰ هزار هکتار طرح سامانه گرمسیری، سهم استان ایلام ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار معادل ۴۵ درصد است که تا حدود سد کنجانچم رسیده ولی متوقف شده است در حالی که باید به سد دویریج در شهرستان دهلران برسد.
وی با بیان این که تعلل در تکمیل این پروژه باعث مستهلک شدن و آسیب دیدن تاسیسات و انشعابات سامانه میشود، گفت: تا زمان تکمیل پروژه و تامین آب از سوی وزارت نیرو، برای حفظ و نگهداری آنها مبلغ پنج میلیارد تومان نیاز است.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، ادامه داد: همچنین پنج هزار میلیارد تومان برای تکمیل نهایی این طرح نیاز است و در بودجه سال آینده اعتباری برای آن در نظر گرفته شده است که باید از طرف مسوولان استان برای تخصیص اعتبار در این زمینه رایزنی و پیگیری شود.
وی اضافه کرد: در استان ایلام ۲۰ هزار هکتار پروژه پمپاژ آب کوچک در قالب ۱۸ پروژه وجود دارد که از محل منابع استانی باید تامین اعتبار شود.
گفتنی است؛ در اولین روز سفر معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، طرح ۱۲۰ هکتاری آبیاری نوین تلفیقی (مجتمع کشت و صنعت نگین سبز آببر) با اعتبار پنج میلیارد تومان و اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم ۳۰ نفر در مهران به بهرهبرداری رسید. همچنین مجتمع گلخانهای با سطح کل ۱۸ هزار و ۵۸۰ مترمربع و مساحت ۶۷ هزار و ۱۹۲ مترمربع با اشتغالزایی ۶۷ نفر و تولید سالانه ۲ هزار و ۲۰ تن با بهرهبرداری و سرمایهگذاری هشت سرمایهگذار افتتاح شد. در این مجتمع، محصولات جالیزی چون خیار، گوجه فرنگی و فلفل تولید و به بازارهای مصرف داخل و کشور عراق صادر خواهد شد.
کد خبر/۶۳۱۰۵
Saturday, 27 September , 2025