راسان خبر ایلام/رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت:حفظ سلامت زوار حسینی اولویت این دانشگاه در ایام اربعین است.

به گزارش راسان خبر؛ عباس قیصوری در گفتگو با ویژه‌برنامه رادیویی «دروازه آسمان»،  اظهار داشت: در این حوزه خدماتی نظیر نظارت بر توزیع و پخت غذا، نظارت بر آب‌های بسته‌بندی و غیر بسته‌بندی، غربالگری زوار و نیز آموزش بهداشت با محوریت راهکارهای پیشگیری از گرمازدگی و انتشار بیماری‌های عفونی ارائه می‌شود.

وی با اشاره به خطر شیوع بیماری‌های واگیردار مانند سرماخوردگی و کرونا در مکان‌های پرجمعیت، افزود: هموطنانی که از زیارت اربعین بازمیگردند، تحت غربالگری قرار خواهند گرفت و هر کدام که دارای علائم تنفسی و نشانه‌های بیماری‌های اسهالی باشند، برای نمونه‌گیری و قرنطینه ارجاع داده خواهند شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام اضافه کرد: آن دسته از بیمارانی هم که بومی استان نباشند، برای ادامه روند درمانی و با رعایت پروتکل‌های مربوطه به دانشگاه علوم پزشکی محل سکونت‌شان ارجاع داده می‌شوند تا بلافاصله پس از ورود به شهرستان خود مورد قرنطینه و درمان قرار گیرند.

قیصوری تصریح کرد: غالب نظارت‌های ما بر موکب‌های داخل کشور است و پایش مربوط به خارج از مرزها هم بر عهده نیروهای هلال احمر است که هماهنگ با سیستم بهداشتی کشور عراق عمل می‌کنند. در برخی موارد هم اگر ضرورت داشته باشد، نمونه خاصی از آب یا غذا برای انجام آزمایشات تخصصی به داخل کشور منتقل می‌شود و بر حسب نیاز از طریق مراجع ذیصلاح مداخله صورت خواهد گرفت.

وی ادامه داد: خوشبختانه با تلاش همکاران اوضاع بهداشتی فعلی در پایانه مرزی تقریبا مورد رضایت است. در موارد معدودی بعضی موکب‌داران اصول بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و با این افراد برخورد صورت می‌گیرد؛ چراکه رعایت بهداشت اولویت اصلی و از دستورات عمده دین است و در مراسمات مذهبی همچون اربعین شایسته است که نسبت به این امر اهتمام داشته باشیم و سبب آسیب به سلامت زوار نشویم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در پایان ضمن تشکر از زحمات تمام افرادی که خالصانه در راه خدمت به زوار حسینی گام برمی‌دارند، به رعایت برخی توصیه‌های بهداشتی تاکید کرد و یادآور شد: گروه‌های آسیب‌پذیری چون افراد مسن، بانوان باردار و… می‌بایستی توصیه‌های بهداشتی جهت جلوگیری از گرمازدگی را رعایت نمایند. همچنین برای پیشگیری از بروز بیماری‌های عفونی از مواد غذایی مطمئن و سالم استفاده کنند.

کد خبر /۱۰۷۶۷۳

  • نویسنده : سمیه آذرمهر