کارشناس شبکه بهداشت استان ایلام در گفتگو با پایگاه خبری راسان خبر مهمترین عامل شیوع شپش در مدارس دخترانه ایلام را نداشتن بهداشت و فقر فرهنگی عنوان کرد و گفت: متاسفانه اکثر والدین وقتی با این مبحث روبه رو می شوند که احتمال وجود این بیماری در سر دختران شما وجود دارد با مقاومت، […]
کارشناس شبکه بهداشت استان ایلام در گفتگو با پایگاه خبری راسان خبر مهمترین عامل شیوع شپش در مدارس دخترانه ایلام را نداشتن بهداشت و فقر فرهنگی عنوان کرد و گفت: متاسفانه اکثر والدین وقتی با این مبحث روبه رو می شوند که احتمال وجود این بیماری در سر دختران شما وجود دارد با مقاومت، این مورد را تکذیب می کنند و اجازه نمی دهند سلامت دخترش تایید شود.
مریم السادات دربندی ادامه داد: متاسفانه شيوع اين بيماري در مدارس حاشیه شهر ایلام نگرانی های زیادی را به دنبال داشته است .
وی افزود: طرح ضربتی شناسایی پدیکلوزیس (شپش) در مدارس ایلام بخصوص حاشیه شهر آغاز شده است و با توزیع شامپو( پرمترين) سعی بر کنترل و انتقال بیماری به سایر مدارس دخترانه ایلام هستند.
کارشناس شبکه بهداشت ایلام یکی دیگر از عوامل به وجود آمدن این بیماری را عدم توان اقتصادی خانواد ها در تهیه کردن وسایل بهداشتی اولیه برای فرزندان خود عنوان کرد.
دربندی با اشاره به اینکه همجواری دانش آموزان در مدارس می تواند از اصلی ترین عامل شیوع این بیماری باشد گفت: در اکثر اوقات مشاهده می کنیم که دختران با جا به جا کردن مقنعه های خود و یا استفاده از وسایل شخصی راه شیوع این بیماری را برای خود آسان می کنند و عدم آگاهی والدین به شیوع این بیماری دامن می زند.
وی تصریح کرد: ابتلا به این بیماری در سنین مدرسه شایع است بنابرین آگاهی از علائم و نشانه های این بیماری می تواند گامی مثبت در جهت کنترل آن محسوب شود.
وی با اشاره به اینکه پدیکلوز سر از حرارت بدن انسان زندگی می کند گفت: این بیماری انگل پوست بدن انسان است یعنی دور از بدن نمی تواند زندگی کند و غذای خود را از بدن انسان تهیه می کند.
دربندی در ادامه با بیان اینکه این بیماری فقط در استان ایلام شیوع پیدا نکرده است گفت: بسیاری از کلان شهرهای ایران از جمله تهران نیز به این بیماری دچار شده اند و این بیماری فقط مختص شهر ایلام نیست.
وی در سوال خبرنگار راسان خبر مبنی بر توزیع شامپو ( پرمترين) درکل سطح مدارس استان گفت: این شامپو فعلا فقط در مدارس حاشه شهر ایلام جهت عدم شیوع این بیماری توزیع است.
کارشناس شبکه بهداشت در پایان دیگر عوامل این بیماری را به آب و هوا ربط داد و تصریح کرد: این بیماری ممکن است جز بيماریهای فصلي باشد که با تغییر آب و هوا به وجود می آید و پیش بینی اینکه آب و هوا می تواند در این بین نقش مهمی ایجاد کند به دور از تصور نیست.
Wednesday, 5 February , 2025