راسان خبر/بعد از آن ماجرا دوستم را هرگز ندیدم حتی در این مدت که در زندان حبس بودم یکبار هم به ملاقات من نیامد.

ایلام_ پایگاه خبری راسان خبر؛ یادآوری گذشته برای او دردناک است. یاد ان روزها که می افتد اشک در چشمانش جمع می شود. دستی به موهای سرش کشیده و آه بلندی از ته دل می کشد.

می خواهد از گذشته بگوید که چه طور قربانی رفاقت بازی شده است. با صدای لرزان تلاش می کند صحبت کند اما بغض راه گلویش را بسته و نای حرف زدن ندارد.

جای سیلی های زمانه روی گونه های او نقش بسته است. از کارهای گذشته ی خود سخت پشیمان است اما کاری از دستش بر نمی آید.

اسمش مالک ( مستعار) است. او متولد سال ۱۳۷۳ و ۲۸ سال سن دارد. فرزند اول خانواده و دو خواهر یا برادر دیگر هم دارد. تا مقطع دیپلم بیشتر درس نخوانده است. در کار های مغازه کمک کار پدرش بوده است!

او در اوج جوانی و وقتی که تنها ۱۹ سال سن دارد در یک اتفاق ناگوار و تلخ فردی را با ضربات چاقو ناخواسته به قتل می رساند و ۹ سال از بهترین سال های زندگیش را پشت میله های زندانی سپری می کند!

رضایی(مستعار) در گفت و گویی از روز حادثه می گوید؛ خانه  بودم که گوشی همراهم زنگ خورد..دوستم رضا (مستعار ) بود. الو الو! (مالک) چند نفر با من درگیر شده اند زود به کمکم بیا! با عجله خودم را به محل رساندم. چندی نفر انجا جمع شده بودند با آنها دست به یقه شدم که با وساطت اطرافیان از هم جدا شدیم.. چند روز بعد همان افراد در مسیر برگشت به خانه جلوی من را گرفتند و دعوا بین ما اوج گرفت. ناخواسته چاقو را از جیبم بیرون آوردم و به قلب مقتول وارد کردم!

خودت را معرفی کردی؟ با دیدن خون از صحنه متواری شدم و بعد از چند ساعت که خبر مرگ او را شنیدم خودم را به پلیس معرفی کردم  و از آن روز به بعد غم های بزرگ زندگی من شروع شد.

 بعد از ماجرا آن دوستت را دیدی؟ نه اصلا ندیدم! انگار آب شده و رفته بود زیر زمین.. در مدتی که زندان بودم حتی یکبار هم به ملاقات من نیامد..

از خانواده ات بگو؟ به خاطر این ماجرا از ترس اینکه نکند اتفاق بدتری رخ دهد شبانه خانه را ترک و به ایلام آمدند.

دوران زندان چه طور سپری می شد؟ به سختی! چند نفر دیگر که شرایط من را داشتند حکم انها اجرا و اعدام شدند. انها هم مثل من مرتکب قتل شده بودند.

اگر زمان به عقب بر می گشت برای جلوگیری از این حادثه چکار می کردی؟ اگر بر می گشت اگر!؛ هر کاری می کردم این اتفاق نیفتد. اصلا از خونه بیرون نمی آمدم. با (بغض) افسوس که هیچوقت بر نمی گردد.

وقتی خبر قصاص را شنیدی چه حسی بهت دست داد؟ حس خیلی خیلی بدی داشتم. هر لحظه منتظر مرگ و چوبه دار بودم. شبها تا صبح بیدار بودم. فکر و خیال خواب را از من گرفته بود!

چطور حکم قصاص لغو شد؟ خانواده مقتول مصمم به قصاص بودند! چندین بار هم تا پای چوبه دار و تا یک قدمی مرگ رفتم. بعد ۹ سال با پیگیری مکرر هیات صلح و سازش، بزرگان فامیل و طایفه، خانواده مقتول با شرط دریافت دیه کامل از حکم گذشتند و رضایت دادند!!

پول دیه چه طور فراهم شد؟ همه ی دار و ندار و سرمایه پدرم از خانه گرفته تا ماشین، مغازه و حتی طلاهای مادرم هم برای دیه فروخته شد.

کی از زندان آزاد شدی بگو؟ بهمن سال گذشته (۱۴۰۱)، بهترین لحظه زندگیم همان روز بود..تا چندین روز بعد از آزادی باورم نمیشد که زندان نیستم.. هنوز هم شبها کابوس زندان را میبینم.

توصیه ای برا هم سن و سال های خودت داری؟ هیچوقت دنبال درگیری و نزاع نباشند. از داستان زندگی من عبرت بگیرند. دنبال رفاقت بازی نروند. این کارها عاقبت ندارد. سرشان به کار و زندگی خودشان باشد.

آرزویی داری؟ اره! شغلی داشته باشم که بتوانم کمک خرج پدرم باشم. اجاره نشین هستیم. گذراندن زندگی در این شرایط برای ما خیلی سخت است!!

حرفه یا مهارتی داری؟ نه متاسفانه! سرمایه ای هم ندارم که مغازه ای راه اندازی کنم..

برای  آینده برنامه ای داری؟ فعلا هیچی! حسابی سربار خانواده ام شده ام. از آنها خجالت می کشم!

توصیفت از گذشت؟ بخشش دل بزرگی میخواد!

رهایی ۷ نفر محکوم به قصاص در استان ایلام

رئیس کل دادگستری استان ایلام گفت: با اقدامات به عمل آمده تا پایان بهمن ماه سال گذشته و استفاده از ظرفیت و توان شورای حل اختلاف، بزرگان و مصلحین محلی ۷ نفر از محکومین به قصاص نفس رهایی یافته اند.

عمران علی محمدی افزود: در سال ۱۴۰۱ تعداد پرونده‌های قصاص نفس استان ایلام ۳۲ فقره بوده و تعداد قصاص‌های اجرا شده ۱۰ نفر است.

وی عنوان کرد: همچنین ۱۲ فقره پرونده‌های قصاص که مدت زمان زیادی از صدور حکم آنها گذشته و موضوع جهت صلح وسازش به هیات صلح استان ارجاع شده است.

فعالیت ۱۵۹ شعبه شواری حل اختلاف در استان ایلام

معاون شورا‌های حل اختلاف دادگستری استان ایلام با اشاره به فعالیت ۱۵۹ شعبه شواری حل اختلاف در مناطق مختلف استان ایلام،گفت: این شعب در روستا‌ها و شهر‌های استان مستقر هستند، عمده شعب روستایی کار صلح و سازش در پرونده‌های قضایی را برعهده دارند.

جبار سپهری افزود: بیش از ۱۰ هزار پرونده سال گذشته وارد شعب شورا‌های اختلاف در استان شده که بیش از ۴۹ درصد منجر به صلح و سازش شده است.

کد خبر/۸۴۸۸۳

  • نویسنده : سمیه آذرمهر، فعال رسانه ای ایلام