راسان خبر ایلام/معاون قضایی رئیس کل دادگستری ایلام گفت: بیش از ۷۵ درصد از پرونده‌هایی که به ستاد صبر ارجاع شده، منتج به سازش گردیده است.

به گزارش راسان خبر؛ عابدین کوهی در کارگاه آموزشی مشترک معاونت حل اختلاف دادگستری و کارشناسان رسمی استان اظهار داشت: موضوعی که ما دنبال آن هستیم، در وهله اول دلی است و به دنبال باقیات صالحات هستیم. موضوع جدیدی که مطرح شده، بحث عدالت ترمیمی است؛ یعنی هم زیان‌دیده و هم زیان‌کار در کنار هم بمانند.

وی با اشاره به حجم بالای پرونده‌های محاکم، از کارشناسان رسمی درخواست کرد تا با ورود مؤثر خود، به دستگاه قضایی کمک کنند.

رئیس حل اختلاف استان ایلام تصریح کرد: شما کار کارشناسی انجام می‌دهید و انتظار داریم در پرونده‌ها کنار ما باشید که بسیار مثمر ثمر خواهد بود.

وی در خصوص نحوه ارجاع پرونده‌ها به صلح‌یاران گفت: فرایند ارجاع هم می‌تواند از طریق درخواست مستقیم مردم باشد، هم از طریق ارجاع شورای حل اختلاف و دادگاه صلح، و هم توسط معاونین ارجاع که با استفاده از کاربرگ صورت می‌گیرد.

کوهی خاطرنشان کرد: تمامی پرونده‌ها، به جز دعاوی دولتی که قابل مصالحه نیستند، برای سازش به صلح‌یاران ارجاع داده می‌شوند.

وی تاکید کرد: در فرآیند سازش، نباید به زور از طرفین رضایت گرفته شود، بلکه رضایت طرفین باید به صورت واقعی و قلبی باشد. وی به طور خاص اشاره کرد که در رشته‌های راه و ساختمان، کارشناسان بیشتر درگیر موضوعات مرتبط با سازندگان هستند.

مسئول هیئت مرکزی ستاد صبر استان، با تاکید بر اهمیت مشارکت بزرگان و متنفذین، گفت: موضوع محوری ما، ستاد ملی صبر است. هیئت‌های صلح با سابقه چهار ساله، عملکرد بسیار خوبی از خود نشان داده‌اند، به‌طوری که بیش از ۷۵ درصد از پرونده‌هایی که به ستاد صبر ارجاع شده، منتج به سازش گردیده است.

منصور غلامی در تشریح مزایای سازش افزود: برکاتی که در صلح و سازش وجود دارد، در رأی و حکم قضایی نخواهد بود و اثر آن پایدارتر است.

وی خطاب به کارشناسان رسمی دادگستری، خواستار تبیین مزایای صلح و سازش برای اصحاب دعوا در جریان کارشناسی‌ها شد و اظهار داشت: ما از توانایی شما عزیزان در جهت ترویج صلح و سازش در پرونده‌ها استفاده خواهیم کرد.

کد خبر /۱۱۱۱۴۸

  • نویسنده : سمیه آذرمهر