راسان خبر ایلام/مدیرکل امور عشایر استان ایلام از افتتاح و کلنگ‌ زنی ۱۷ پروژه مطالعاتی، عمرانی و تسهیلاتی با اعتباری نزدیک به ۱۱۷ میلیارد تومان خبر داد.

فرشاد یاسمی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در این هفته، ۱۷ پروژه مطالعاتی، عمرانی و تسهیلاتی با اعتباری نزدیک به ۱۱۷ میلیارد تومان افتتاح یا کلنگ‌ زنی می‌شود که در مجموع زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ۸۱۲ نفر را فراهم خواهد کرد.

وی افزود: این طرحها در حوزه توسعه و بهسازی راه های عشایری، اجرای مجتمع‌های آبرسانی، تأمین آب شرب، پرداخت تسهیلات حمایتی و راه‌اندازی کارگاههای تولیدی برنامه‌ریزی و اجرا شده‌اند. رویکرد اصلی ما در اجرای این پروژه‌ها، ارتقای شاخص‌های زیرساختی، تسهیل دسترسی عشایر به خدمات و حمایت عملی از تولید و معیشت خانوارهای عشایری است.

مدیرکل امور عشایر استان ایلام عنوان کرد: افتتاح کارگاه بسته‌بندی گیاهان دارویی در هفت‌ چشمه، بهره‌برداری از پروژه راه عشایری و کلنگ‌ زنی طرح تأمین آب شرب در شهرستان آبدانان را از جمله برنامه‌های هفته دولت برشمرد و تصریح کرد: پروژه راه عشایری تخت‌نرم ماژین نیز در همین هفته به بهره‌برداری می‌رسد.

یاسمی گفت: راه عشایری تخت‌ نرم ماژین حدود ۵۰ کیلومتر طول دارد و تکمیل آن از مطالبات حدود ۴۰ ساله عشایر منطقه بوده است. با بهره‌برداری از این مسیر، حدود ۱۰۰ خانوار عشایری از راه دسترسی مناسب برخوردار می‌شوند و بخشی از مشکلات تردد و خدمات‌رسانی به این منطقه برطرف خواهد شد.

وی با اشاره به ظرفیت‌ها، خدمات و برنامه‌های اداره‌کل امور عشایر استان ایلام، افزود: جامعه عشایری استان شامل ۹ هزار و ۷۳۶ خانوار با جمعیتی حدود ۶۰ هزار نفر است که نزدیک به ۱۱ درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهد. این جامعه مولد با در اختیار داشتن حدود یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام، مالک نزدیک به ۷۰ درصد دام سبک استان است و نقشی راهبردی در تولید، امنیت غذایی، اقتصاد محلی و صیانت از مرزها ایفا می‌کند.

مدیرکل امور عشایر استان ایلام اظهار داشت: عشایر استان سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تن انواع محصولات تولید می‌کنند که ارزش اقتصادی آن‌ها بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. گوشت قرمز، شیر و لبنیات، کشک، عسل، پشم و محصولات زراعی از مهمترین تولیدات جامعه عشایری ایلام است. گوشت تولیدی عشایر استان نیز به‌ دلیل شرایط آب و هوایی منطقه و برخورداری از نژاد دام کردی، از کیفیت مطلوبی برخوردار است.

وی با بیان اینکه استان ایلام حدود ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر راه عشایری دارد، تصریح کرد: نگهداری، مرمت، بهسازی و بازگشایی این مسیرها، به‌ویژه در فصل کوچ، از مأموریت‌ های اصلی اداره‌کل امور عشایر استان است؛ زیرا پایداری راه‌های دسترسی، نقش مستقیمی در تردد ایمن، انتقال دام، تأمین نهاده‌ها و استمرار خدمت‌رسانی به خانوارهای عشایری دارد.

یاسمی گفت: بر اثر وقوع سیل، حدود ۵۰۰ کیلومتر از راه‌های عشایری استان آسیب دید که بلافاصله ۱۲ اکیپ راه‌ سازی برای مدیریت شرایط و بازگشایی مسیرها تشکیل شد. با برنامه ریزی و بسیج ظرفیت‌های موجود، راه‌های خسارت‌ دیده در کمتر از یک ماه بازسازی و بازگشایی شدند.

وی، تأمین آب شرب را یکی از مهمترین اولویت‌های مناطق عشایری دانست و افزود: آبرسانی سیار به مناطق عشایری استان به‌ صورت روزانه و با استفاده از ۳۳ دستگاه تانکر انجام می‌شود که ۱۵ دستگاه آن دولتی است و سایر تانکرها از ظرفیت بخش خصوصی تأمین شده‌اند.

مدیرکل امور عشایر استان ایلام اظهار داشت: با وجود شرایط دشوار و آسیب‌دیدن برخی ساختمان‌های اداری امور عشایر در ایلام، بدره و سیروان، روند خدمت‌رسانی به جامعه عشایری متوقف نشد. برای استمرار ارائه خدمات، حتی با برپایی سیاه‌چادر در محوطه ادارات، فعالیت مجموعه ادامه یافت تا وقفه‌ای در پاسخگویی به نیازهای عشایر ایجاد نشود.

وی با اشاره به حمایت‌های مالی و تسهیلاتی از جامعه عشایری، تصریح کرد: سال گذشته ۶۰ میلیارد تومان از محل تبصره ۱۵ در حوزه اشتغالزایی و ۲۰ میلیارد تومان از محل بند «ب» ماده ۵۲ سازمان امور عشایر کشور برای حمایت از معیشت خانوارهای عشایری و خرید علوفه اختصاص یافت.

یاسمی در پایان گفت: حدود ۷۰ درصد هزینه نگهداری دام مربوط به تأمین علوفه است. کاهش ظرفیت مراتع و افزایش قیمت نهاده‌ها، هزینه تولید را برای دامداران عشایری افزایش داده است؛ ازاین‌رو، تأمین علوفه مورد نیاز و پرداخت تسهیلات ارزان‌ قیمت باید با جدیت و در قالب برنامه‌ای منسجم دنبال شود.

کد خبر /۱۱۶۳۸۷

  • نویسنده : سمیه آذرمهر