راضی ناصری فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام روز یک شنبه در گفتگو با خبرگزاری راسان خبر در ایلام گفت: سال گذشته  ۸۸۰ مورد حیوان گزیده در استان ثبت شده و حدود دو هزار و ۵۰۰  ویال واکسن هاری به این بیماران تزریق شده است. وی افزود: از این تعداد ۸۰ نفر با توجه […]

راضی ناصری فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام روز یک شنبه در گفتگو با خبرگزاری راسان خبر در ایلام گفت: سال گذشته  ۸۸۰ مورد حیوان گزیده در استان ثبت شده و حدود دو هزار و ۵۰۰  ویال واکسن هاری به این بیماران تزریق شده است.

وی افزود: از این تعداد ۸۰ نفر با توجه به دستورالعمل کشوری هاری، نیازمند دریافت سرم ضد هاری شدند.

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: با تلاش کلیه همکاران، استان ایلام در چند سال اخیر مورد هاری نداشته است و موارد گزش نیز نسبت به سال‌های گذشته کاهش داشته است.

وی بیان داشت: هم اکنون درسطح استان مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی و بخش گزش بیمارستان‌ها به‌صورت شبانه روزی و رایگان واکسیناسیون هاری را انجام می‌دهند.

این مسوول استانی بیان داشت: مخزن اصلی هاری در کشور گوشت‌خواران وحشی است که سبب ابتلا سگ و حیوانات اهلی به‌خصوص دام‌ها می‌شود و مهار این بیماری با مشارکت همگانی امکان‌پذیر است.

ناصری فر با بیان اینکه بیماری هاری به دنبال گزش توسط حیوانات هار به انسان منتقل می‌شود گفت: برای پیشگیری از ابتلا به هاری بلافاصله پس از مجروح شدن توسط حیوانات به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.

وی اظهار داشت: با افزایش آگاهی عمومی می‌توان خطر ابتلا به هاری را درمیان موارد حیوان گزیده کاهش داد از این رو از نزدیک شدن به سگ‌ها بپرهیزید زیرا بیشترین موارد حیوان گزیدگی توسط سگ است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: از حیواناتی که علایم هاری-پرخاشگری و حالت تهاجمی بی دلیل دارند، دوری کنید و در مناطقی که حیوانات وحشی حضور دارند، توقف نکنید.

روز ۲۸ سپتامبر مصادف با  ۶ مهر به عنوان روز جهانی هاری نامگذاری و شعار این روز در سال ۲۰۱۹  Rabies: Vaccinate to Eliminate  حذف هاری با واکسیناسیون تعیین شده است.