راسان خبر/مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام گفت: شناسنامه و هویت مستقل برای هریک از این اشیای تاریخی از طریق سامانه جام موزه ثبت شده است.

به گزارش راسان خبر از ایلام؛ فرزاد شریفی اظهار داشت: این آثار مکشوفه حاصل کاوش‌های باستان شناسی، حفاری‌های غیرمجاز، کشفیات اتفاقی، توفیقی و اهدایی است.

وی افزود: این اشیا متعلق به دوره‌های مختلف تاریخی استان هستند و در میان آن‌ها کوزه، ظروف سفالی و فلزی، دستبند، مجسمه، سکه و دیگر اشیا دیده می‌شود که بیشتر این یافته‌ها متعلق به عهد ساسانیان است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام تصریح کرد: این اشیای تاریخی طی سال‌های اخیر جمع آوری و نگهداری شده اند و بعد از بررسی، تحقیق، مستندسازی و عکس برداری از سوی کاوشگران و باستان شناسان، قدمت و هویت این اشیا مشخص و برای تایید و ثبت در سامانه جام موزه وزارتخانه ارسال شده است.

شریفی تاکید کرد: بعد از تایید نهایی از سوی کارشناسان و محققان مرکز، این اشیا در سامانه جام موزه (سامانه جامع اموال منقول تاریخی – فرهنگی) ثبت ملی شدند و هم اکنون هریک از این آثار دارای شناسنامه مجزا، کد و هویت مستقل و مختص به خود هستند.

وی اضافه کرد: دسترسی کارشناسان و محققان علوم باستان شناسی به این اشیا پس از دریافت کد اموال دولتی و شناسنامه مستقل و جانمایی آن‌ها در موزه‌ها سهل‌تر می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان ایلام یادآوری کرد: آثار تاریخی توقیفی با تلاش نیروی انتطامی، یگان حفاظت اداره کل و یا رابطان امین این اداره از حفاران و کاوشگران غیرمجاز و یا سارقان آثار تاریخی به دست آمده و کشف و ضبط شده اند.

وی در مورد تعیین تکلیف این آثار برای نمایش عمومی هم گفت: طرح توسعه موزه باستان شناسی دره شهر تا سه ماه آینده به اتمام خواهد رسید و بخشی از این اشیا برای بازدید مردم به این موزه ارسال می‌شود.

به گفته شریفی احداث موزه باستان شناسی در مرکز استان نیز بعد از تامین زمین مورد نیاز وارد فاز مطالعاتی شده و بعد از اتمام مطالعات طرح، در صورت تامین اعتبار عملیات ساخت و ساز و اجرای آن آغاز خواهد شد که در این طرح بخش عمده‌ای از اثار تاریخی مکشوفه استان در معرض دید مردم و علاقمندان قرار خودهد گرفت.

کد خبر/۸۵۶۶۷

  • نویسنده : سمیه آذرمهر